circe natuurgeneeskunde

Verschil tussen natuurgeneeskunde en reguliere behandelingen

Geplaatst op

Je hoort vaak over natuurgeneeskunde of alternatieve geneeskunde en dat ze wel of niet in sommige gevallen beter zou zijn dan de reguliere medische zorg. Maar hoe zit dit nu precies. In deze blog willen we een licht op dit onderwerp werpen. Lees snel verder. 

Het verschil tussen de natuur- en reguliere geneeskunde 

Om direct het grootste verschil tussen de de natuur- en reguliere geneeskunde aan te geven: van de behandelingen die vallen onder de eerste categorie is niet wetenschappelijk vastgesteld dat ze werken. Bij de tweede is dat wel het geval. Wanneer men binnen de laatste categorie het niet zeker weet of een behandeling werkt, dan noemt met deze experimenteel. 

Meer verschillen

Wanneer we verder kijken naar de verschillen tussen de natuur- en reguliere geneeskunde, dan is het direct duidelijk dat het merendeel van de therapeuten in de alternatieve sector geen artsenopleiding heeft genoten, in de reguliere geneeskunde ligt dit aantal hoger. Het komt echter wel voor dat artsen een specialisatie in de alternatieve geneeskunde doen, omdat patiënten baat kunnen hebben bij een behandeling uit de natuurgeneeskunde, natuurlijk ook als het niet bewezen is dat deze werkt, want soms is iets (nog) niet te bewijzen. 

Holisme 

Bij natuurgeneeskunde is het uitgangspunt holistisch, wat zoveel betekent dat alles met elkaar samenhangt in de wereld. Je kunt uit dat geheel dus niet zomaar een stukje nemen en er dan iets over zeggen zonder het geheel erg nauw bij te betrekken. Je zou kunnen zeggen, dat de reguliere wetenschap het tegenovergestelde doet, door specialisatie en reductie, het geheel minder betrekken door te focussen op een deel. 

Verzorging

Als het gaat om de verzorging van het uiterlijk, dan zijn er veel mogelijkheden om naar een bepaald doel te komen. Je zou een speciaal dieet kunnen volgen waarbij de voeding verschillende delen van het lichaam gestimuleerd. Vanuit een natuurgeneeskundig perfectief gaat men er dan vanuit dat het lichaam zelf de specifieke aandoening aanpakt. De alternatieve route gaat uit van de eigen kracht van het lichaam. Wanneer je via de reguliere weg een resultaat wilt bereiken, bijvoorbeeld om je wallen of hangende oogleden kwijt te raken, dan kun je kiezen voor een cosmetische behandeling bij een kliniek. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een pad naar verbeterde welzijn en creativiteit

In de afgelopen jaren heeft microdosering, het nemen van zeer kleine, subperceptuele doses psychedelica, een toename in populariteit ervaren. Onder...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende opties aangaande de natuurgeneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ circe-natuurgeneeskunde.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden