circe natuurgeneeskunde

Legaliteit van microdosing

Geplaatst op

Microdosing is een concept waarbij je een hele kleine hoeveelheid van een psychedelische substantie tot je neemt, waarbij het gaat om ongeveer 5 á 10 procent van een normale dosis, met de hoop op subtiele positieve effecten. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is naar dit concept, beweren gebruikers onder meer energie en creativiteit te krijgen van dit soort technieken, maar ook een verhoogde focus en positievere stemming te krijgen van microdosing. Een interessante vraag is echter wel, in hoeverre is dit nou eigenlijk legaal? Je gebruikt toch immers praktisch gewoon drugs?

Deels legaal

Of het legaal is, daar is niet echt duidelijk één enkel antwoord op. Het is in Nederland goed mogelijk geheel legaal aan microdosing te doen als één van de weinig landen van de wereld. De werkzame stof die je nodig hebt bij microdosering is psilocybine. Dit is een stof die onder ander zit in paddo’s, maar ook in magic truffles. Ook met andere stoffen is microdosing mogelijk, zoals de stof in LSD, maar ook veel andere psychidelica. Misschien valt je nu al op dat dat gewoon drugs zijn die op lijst 1 van de Opiumwet staan en dus illegaal zijn. Zowel bezit als verkoop zijn gewoon verboden. Hoewel dat voor paddo’s en LSD waar is, is dat verassend genoeg niet zo voor de truffe magique.

Verbieding paddo’s

Een aantal jaar terug zijn paddo’s verboden. Dit zijn dus psychedelische drugs die je kan gebruiken voor microdosing. Echter, omdat deze dus illegaal zijn, doe je dit dan gewoon niet legaal. Duidelijk is echter dat de maker van dit beleid niet goed thuis was in deze wereld, aangezien er een gat in de wetgeving is gebleken. Er zijn namelijk ook soorten truffels (die dus niet onder paddo’s vallen), die ook psycolibine bevatten en dus praktisch hetzelfde doen. Die zijn dus praktisch hetzelfde, maar zijn wel gewoon legaal. 

Kweken?

Ook kan je nog altijd legaal paddo’s kweken. De sporen zijn namelijk niet verboden en die kan je dus gewoon gebruiken om paddo’s te kweken. Het is zelfs legaal om kweeksets te verkopen voor paddo’s. Echter wordt het zodra de paddo’s boven de grond komen ineens wel illegaal. Deze wetgeving is dus gewoon te snel in elkaar geflanst en er is duidelijk niet al te goed over nagedacht. Daardoor heb je een wet die een deel van de producten in kwestie verbiedt, maar een ander gelijkwaardig deel gewoon buiten beschouwing laat.

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een pad naar verbeterde welzijn en creativiteit

In de afgelopen jaren heeft microdosering, het nemen van zeer kleine, subperceptuele doses psychedelica, een toename in populariteit ervaren. Onder...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende opties aangaande de natuurgeneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ circe-natuurgeneeskunde.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden