circe natuurgeneeskunde

Hoe geneesmiddelen werken

Geplaatst op

Wanneer jij medicijnen koopt dan doe je dat om je beter te voelen. Alleen het zou er ook voor kunnen zorgen dat jij een bepaalde ziekte voorkomt. Mocht jij bijvoorbeeld last van hoofdpijn hebben dan ga je naar de winkel en koopt een paracetamol. Er wordt in het algemeen dan niet vaak gekeken naar het merkt. DA merken zouden hetzelfde worden ervaren als die van de Albert Heijn.  Alleen zijn er ook medicijnen om bepaalde ziektes te voorkomen. Denk hier bijvoorbeeld aan vaccins. Nu is alleen de vraag hoe dit allemaal werkt.

Heel veel verschillende soorten medicijnen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Nederland heeft ruim 13.000 medicijnen geregistreerd voor het gebruik bij mensen. Europa zelf heeft er wel meer dan 50.000 op zijn lijst staan. Hier vallen zowel de merk (zoals DA merken) als generieke medicijnen. Een ding is dus zeker: er zijn heel veel medicijnen. Al deze medicijnen hebben een farmacologisch, immunologisch of metabool effect. De medicijnen beïnvloeden bepaalde omzettingen (het metabolisme) of de immunologische activiteit in het lichaam, of ze zijn fysiologisch actief en verwijden bijvoorbeeld de bloedvaten. Elke medicijn heeft een ander effect op het lichaam. Mocht jij medicijnen kopen van DA merken dan zal er geen groot effect aanwezig zijn. Dit is wel anders als medicijnen koopt bij de apotheek.

Het effect van medicijnen

Mocht jij het effect van elke soort medicijn willen weten, dan ben je een lange tijd bezig met lezen. Medicijnen worden om die reden ingedeeld in verschillende categorieën. Dit kan zijn op hun effect (pijndempend, kankerremmend, effect op de suikerhuishouding), of misschien wel hun toedieningwijze (via de mond, een infuus of zalfje op de huid). Ook zou het kunnen zijn door hun werkingsmechanisme (aangrijpen op bepaalde hormonen, beïnvloeden van de waterhuishouding in het lichaam, binding aan receptoren), ofhun werking op een orgaan (de nieren, de hersenen, het hart). Als laatst zou het ook kunnen liggen aan hoe ze worden afgebroken en het lichaam weer verlaten (via de lever of de nier en via de urine, de ontlasting of de adem).

 

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een pad naar verbeterde welzijn en creativiteit

In de afgelopen jaren heeft microdosering, het nemen van zeer kleine, subperceptuele doses psychedelica, een toename in populariteit ervaren. Onder...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende opties aangaande de natuurgeneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ circe-natuurgeneeskunde.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden